diumenge, 20 de setembre del 2015

BERLIN

Com ja us havia promès, aquí està el post sobre les meves vacances a Berlin aquest estiu. Ha sigut un viatge familiar, la qual cosa vol dir que hem intentat contentar a tothom però no sempre les preferències coincidien (sobretot quan es té en compte que viatjàvem amb dos adolescents amb interessos totalment diferents). Però tots vam gaudir de la ciutat. A alguns ens van agradar més unes coses i a uns altres unes altres però en conjunt tots vam venir força satisfets. No us faré un repàs dels monuments visitats perque això ho podeu trobar en qualsevol pàgina de turisme. Us parlaré de botigues que a nosaltres, per una raó o altra, ens van agradar i recomanariem.

Començaré per una que ens va entusiasmar a tots, la botiga de xocolates Ritter-sport, el paradís dels amants de la xocolata. Hi ha una varietat enorme de xocolates, en diferents formats i a uns preus raonables. 





La nostra família, que som addictes a la xocolata, vam omplir una bona bossa. I a més vam tornar l'últim dia per comprar-ne més (per nosaltres i per regalar). Com a cosa curiosa us he de dir que et poden fer la teva xocolata, amb els ingredients que tu vulguis. Nosaltres no ho vam fer per una raó de temps, t'has d'esperar una mitja hora per tal de que es refredi el motlle i poder-te-la emportar. Una visita totalment imprescindible per algú que li agradi la xocolata.


La segona botiga, o més ben dit, cadena de botigues, perque hi ha vàries per tota la ciutat son les Ampelmann shops, en les que es venen tot tipus d'objectes amb la figureta dels semàfors de la que era l'Alemanya de l'Est (i que encara funcionen). Hi ha de tot, des de bolígrafs, clips, tasses, imants fins samarretes, paraigües, estovalles... Nosaltres vam estar a un parell d'elles però no vaig fer fotos. El que sí us puc ensenyar són uns clips que vaig comprar, pensant en l'album de Berlin:




La tercera botiga és la de Käthe Wohlfahrt, una botiga dedicada a la decoració de Nadal. La primera sorpresa és que accedeixes per una rampa al voltant d'un arbre de Nadal gegantesc:


Ho sento, la foto és molt dolenta, però és que l'espai que hi havia era mínim i està feta amb el mòbil. En aquesta botiga pots trobar tot tipus de guarniments de Nadal, des d'objectes força kitsch (pel meu gust) a autèntiques meravelles de fusta. El problema és que les que a mi m'agradaven eren caríssimes i no vaig comprar res. Però vaig passar una bona estona mirant.


Una altra cosa que no us podeu perdre si aneu a Berlin és una visita a la secció de gastronomia dels magatzems KaDeWe


No us podeu ni imaginar la varietat de productes que hi ha de gualsevol tipus relacionats amb la gastronomia, des de begudes, espècies, salses, pans... A nosaltres ens va cridar especialment l'atenció la secció de plats preparats. I aquella nit vam sopar una selecció d'aquestes esquisiteses. No era barat però tampoc excepcionalment car.


I ara, entrant ja en matèria scrapera, us ensenyo les botigues d'aquest tema que vaig visitar.

En primer lloc vaig anar a un parell de botigues Idee, una cadena de botigues de manualitats en els que hi ha de tot una mica, encara que la part de scrap no és la més important i no pot competir amb les botigues d'aquí (parlo de les botigues de Barcelona), però sí que em van semblar interessants altres tipus d'objectes no directament de scrap però sí que faig servir en els meus treballs: figuretes de fusta, cintes, retoladors de Gel Stylo de colors que aquí no trobo, troqueladores amb una forma de peix (una la vaig fer servir l'altre dia en la decoració d'un marc, lluentons  ("lentejuelas" o "sequins") de colors molts especials... En fi, val la pena una visiteta.

El mateix que he dit de l'anterior es podria dir de Modulor, però aquesta és més en plan Servei Estació per entendre'ns però amb més assortit de manualitats. 


I he deixat pel final la joia de la corona scrapera berlinesa, la StempelBar, una botiga especialment dedicada al scrap. No és molt gran però té moltes coses interessants. A destacar les pòlvores d'embossing de la seva marca i els seus segells, dels que tenen una gran varietat. 


 Aquí el problema va ser escollir i amb la pressió de tenir tota la família fora esperant-me (s'ha de dir que no em van ficar presses ni van dir res, però a mi em feia patir). Tot i això vaig fer compra de pòlvores d'embossing i alguns segells, entre ells aquest:


He de dir que aquesta botiga la vaig trobar recomanada en més d'un blog de scrap i que a més em va parlar molt bé d'ella, la Diana de 100x100 Manualidades

I fins aquí la llarguíiiiiiisima entrada d'avui. Si heu arribat fins al final us mereixeu un premi a la resistència. Que acabeu de passar bé el diumenge!

8 comentaris:

  1. Aish... quines botigues més espectaculars!!!! ja t'imagino mirant cada detallets i cada raconet de cada una d'elles. La de xocolata és la canya!!! (llàstima que no m'agradi la xocolata, jeje) i la resta també tenen molt bona pinta! M'hauré d'escapar a Berlin :). Ara volem l'àlbum amb les fotos, eh? Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, la veritat és que l'escapada val la pena. Lo de l'album trigarà perque encara ni he acabat de seleccionar les fotos per imprimir. Tots quatre vam fer fotos i fins que seleccioni les millors... Però arribarà! (o això espero). Petonets

      Elimina
  2. M'ho apunto tot!!!!!. Això de les figuretes dels semàfors ja ho coneixia i sempre m'ha fet molta gràcia!
    Dic com la Montse: esperem l'àlbum de fotos (sense pressions, eh??jajajaja) per tal de veure aquest segell tan maco en una de les seves pàgines!!jjajaja
    Petonets i bona setmana!

    Charo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, veus ninotets d'aquests per tot arreu perque a més de les botigues també tenen algun cafè i no sé quantes coses més. La veritat és que són graciosos però una advertència: passa depressa el semàfor perque duren poquíssim. No sé com s'ho fa la gent gran per passar. Serà per això que a Berlin veus molt poca gent gran i que la majoria és gent jove? I respecte a l'album et dic el mateix que a la Montse. La cosa va leeenta! Petons i bona setmana per tu també!

      Elimina
  3. Uaa, quina enveja Rosa!!! Si no hagués passat això del gos ens hauria agradat anar a Berlin aquest any! Bé, el proper potser!
    Molt interessants les cosetes que ens ensenye… Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs espero que aviat podreu disfrutar de la ciutat tant com nosaltres. Petonets

      Elimina
  4. Guau, quin viatge més xulo!!!. Aixxx, sempre anem a parar a botigues d'scrap, et deuries tornar boja amb tanta cosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, una mica. La veritat és que sí que va ser xulo. Amb ganes de repetir. M'alegrat molt tornar a tenir notícies teves. Petons

      Elimina